600 g blommer
200 g sukker
De halverede blommer koges møre med sukkeret og afkøles. Et kvarter eller
mere.
150 g makroner knuses groft og lægges i bunden af en skål.
1 spsk rom stænkes over makronerne. Andet kan bestemt bruges.
2 æg
2 spsk sukker
1,5 spsk maizenamel
1 vanillestang eller 1 tsk vanillesukker piskes sammen.
4 dl mælk bringes i kog og blandes med "æggesnapsen", evt lidt frem og tilbage
med halvdelsen af mælken først.
Trifliblandingen koges 3 minutter under kraftig omrøring.
Lægges derpå i kold tilstand over blommerne, der er lagt på makronerne.
2 dl piskefløde lægges som flødeskum over triflimassen.
Desserten bliver kun bedre, hvis de tre nederste lag har stået i skålen nogle
timer.
Portionen er fin til 4 grovædere og til 6 småspisere. Med mængderne
ovenfor kan man også anrette til 6 på tallerkener eller i små skåle.
[7. februar 2003/Erik Both]