Kagen |
Mokkacreme |
Glasur |
100 g bitter (mørk) chokolade |
75 g smør |
200 g sigtet flormelis |
1½ dl mælk |
75 g sigtet flormelis |
2 spsk. kakao |
125 g smør eller margarine |
1 spsk. kakao |
ca. 3 spsk. vand |
200 g sukker |
1 tsk. vanillesukker |
...eller endnu bedre - brug |
3 æg |
2 tsk. pulverkaffe |
Overtræks chokolade |
250 g mel |
|
Pynt |
1 tsk natron |
|
10 - 12 mandler |
Fremgangsmåde
Kage |
|
1. |
Chokoladen smeltes i mælken, ved lav varme. |
2. |
Mel og natron blandes. |
3. |
Smør og sukker røres sammen. Der er nemmest hvis smørret er blødt. |
4. |
Æggene røres i smør og sukker, et ad gangen. |
5. |
Mel og natron røres i, skiftevis med mælken. Brug en sigte til mellen.
Her gælder det om ikke at rører mere end højst nødvendigt.
Jo mere du røre jo mere luft kommer der i. Og det er luften der får
kagen til hæve i midten og i værste fald til at sprække.
Så her skal I ikke bruge jeres nye røremaskine. |
6. |
Dejen kommes i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). |
7. |
Kagen sættes i ovnen ved 170 grader i 60 min.
Stik i kagen med en strikkepind for at se om den er færdig.
Hvis der er dej på strikkepinden er den ikke færdig. |
Mokkacreme
Flormelis, kakao, vaniljesukker og pulverkaffe blandes, og røres sammen med smørret. Knus pulverkaffen.
Når kagen er kold, skæres den igennem på midten, og mokka kremen lægges imellem.
Glasur
Glasuren røres sammen, og lægges på. Pynt med halve smuttede mandler.
Sådan bliver den bedre
Brug overtrækschokolade i stedet for glasur, det smager bedre og er nemmere at have med at gøre.
[4. august 2001/Søren Both]