Denne opskrift stammer fra en nu lukket restaurant i Ny Adelgade, København. Restauranten havde specialiseret sig i klassiske danske retter.
Ingredienser |
Giver ca 10 halve sild |
1 pakke sild ca. 500 g |
Rugmel |
1 dl olie |
1 dl tomatpure eller -ketschup |
3 spsk eddike |
5 spsk sukker |
2 tsk karry |
0,5 tsk peber |
1,5 tsk sennep |
2 løg |
Fremgangsmåde
Sild
På de optøede sild klippes den lille rygfinne af. Sildene vendes i
rugmel, der er blandet med lidt salt og peber. Steges få minutter (ca. 2 minutter, til de bliver gyldne) på hver side og lægges i en skål. Til svagspisere kan det anbefales at flække de stegte sild.
LagenLøgne skæres i ringe. Olie, tomatpure, eddike, sukker, karry, pebber og sennep blandes godt. Og det hele hældes over sildene
sammen med løgene.
Det er vigtigt at sildene er dækket af lagen. Så vær forberedt på at du evt, skal lave mere lage.
Sildene smager bedst, når de har trukket en dagstid eller to i lagen.
[20. december 2001/Søren Both]