Ingredienser |
Giver 16 - 17 Piroger |
Dej |
Fyld |
1½ dl mælk |
100 g røget skinke eller filet |
25 g gær |
3 hårdkogte æg |
75 g magarine |
1 flødeost (85g) |
ca. 400 g safir mel |
1 tsk fransk sennep |
1/2 tsk. salt |
1 spsk. klippet purløg |
1. æg |
|
Fremgangsmåde
Mælken lunes (lillefinger varmt) og gæren smuldres i.
Margarinen smuldres i melet.
Mælk, salt og æg tilsættes og dejen æltes sammen.
Dejen stilles til hævning et lunt sted i 3/4 time.
Skinken og æg hakkes og røres sammen med resten af fyldet.
Dejen slås ned og deles i to. Udrulles tuyndt og udskæres efter en tallerken (12 - 15 cm i diameter).
Ca en ½ spsk. fyld lægges på hver cirkel.
Kanterne pensles med æg, foldes over hindanden og trykkes sammen (brug evt. en gaffel).
Pirogerne stilles på plade med sammenføjningerne opad. Efterhæver ca. 10 min.
Bagetid 15 - 20 min ved 225 grader. Serveres som frokost eller natmad.
Energi: 10860 Kj (2600 kalorier) fordelt på 16% fra protein, 37% fra fedt og 45% fra kulhydrat.
[4. august 2001/Søren Both]